Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ

Wyszukujesz frazę "" Łotwa"" wg kryterium: Temat


Wyświetlanie 1-46 z 46
Tytuł :
Systemy konstytucyjne Łotwy, Estonii i Litwy
Autorzy :
Zieliński, Jacek
Seria :
Systemy Konstytucyjne Państw Świata / red. nauk. Tadeusz Mołdawa
Temat :
Łotwa - konstytucje
Estonia - konstytucje
Litwa - konstytucje
Estonia - ustrój - od 1991 r.
Litwa - ustrój - od 1991 r.
Łotwa - ustrój - od 1991 r.
Rok wydania :
2000
Wydawca :
Warszawa : Wydaw. Sejmowe
Tytuł pełny :
Systemy konstytucyjne Łotwy, Estonii i Litwy / Jacek Zieliński
01. Książka
Tytuł :
Aktywność zawodowa osób w wieku 50+ w krajach bałtyckich (Estonia, Litwa, Łotwa) w latach 1998-2017
Autorzy :
Banaś, Dawid
Szukaj w :
Polityka Społeczna. - 2019, nr 11/12, s. 27--37.
Temat :
Zatrudnienie
Osoby w wieku starszym
Rynek pracy
Aktywizacja zawodowa
Estonia
Litwa
Łotwa
Gospodarka, ekonomia, finanse
Tytuł pełny :
Aktywność zawodowa osób w wieku 50+ w krajach bałtyckich (Estonia, Litwa, Łotwa) w latach 1998-2017 / Dawid Banaś
13. Praca. Artykuł
Tytuł :
Potencjalne ryzyka związane z przystąpieniem do strefy euro - doświadczenia państw Europy Środkowo-Wschodniej
Autorzy :
Sawulski, Jakub
Szukaj w :
Studia BAS. - 2019, nr 3, s. 115--129.
Temat :
Euro (pieniądz)
Pieniądz
Inflacja
Koniunktura
Konkurencyjność
Strefa euro
Estonia
Litwa
Łotwa
Słowacja
Słowenia
Gospodarka, ekonomia, finanse
Tytuł pełny :
Potencjalne ryzyka związane z przystąpieniem do strefy euro - doświadczenia państw Europy Środkowo-Wschodniej / Jakub Sawulski
13. Praca. Artykuł
Tytuł :
Z czego śmieją się Bałtowie? : Estonia, Łotwa i Litwa prą do Europy
Autorzy :
Bartczak, Wacław
Szukaj w :
Gazeta Wyborcza. - 2000, nr 152, s. 16--18
Temat :
Kraje byłego ZSRR a Unia Europejska
Bałtyckie, kraje a Unia Europejska
Polska a Estonia - od 1991 r.
Polska a Litwa - od 1991 r.
Polska a Łotwa - od 1991 r.
Tytuł pełny :
Z czego śmieją się Bałtowie? : Estonia, Łotwa i Litwa prą do Europy / Wacław Bartczak
13. Praca. Artykuł
Tytuł :
Nie trzeba mnie zabijać
Autorzy :
Głuchowski, Piotr
Kowalski, Marcin
Seria :
Biblioteka Gazety Wyborczej
Temat :
Kurem, Alex (ok. 1936- ) - publicystyka
Waffen-SS - publicystyka
Dziecko - Żydzi - Białoruś - 1939-1945 r. - publicystyka
Wojna 1939-1945 r. - jednostki wojskowe - Łotwa - publicystyka
Rok wydania :
2008
Wydawca :
Warszawa : "Agora"
Tytuł pełny :
Nie trzeba mnie zabijać / Piotr Głuchowski, Marcin Kowalski
01. Książka
Tytuł :
Do szarży marsz, marsz... : studia z dziejów kawalerii. T. 1
Temat :
Kawaleria - historia
Kawaleria - historia - Stany Zjednoczone - 19 w.
Kawaleria - historia - Rosja - 20 w.
Kawaleria - historia - Łotwa - 1918-1939 r.
Kawaleria - historia - Ukraina - 1918-1939 r.
Kawaleria - historia - Niemcy - 1918-1939 r.
Rok wydania :
2010
Wydawca :
Toruń : Wydaw. Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika
Tytuł pełny :
Do szarży marsz, marsz... : studia z dziejów kawalerii. T. 1 / pod red. Aleksandra Smolińskiego
01. Książka
Tytuł :
Żydzi wschodnioeuropejscy podczas II wojny światowej
Autorzy :
Levin, Dov
Seria :
Seria Wschodnia / pod red. Edwarda Tryjarskiego
Temat :
Levin, Dov - bibliografia
Wojna 1939-1945 r. - udział Żydów
Żydzi - Europa Wschodnia - 1939-1945 r.
Żydzi - Litwa - 1939-1945 r.
Żydzi - Łotwa - 1939-1945 r.
Rok wydania :
cop. 2005
Wydawca :
Warszawa : "Rytm"
Tytuł pełny :
Żydzi wschodnioeuropejscy podczas II wojny światowej / Dov Levin ; [przekł. z jęz. ang. Ewa Balcerek]
01. Książka
Tytuł :
Słownik dysydentów : czołowe postacie ruchów opozycyjnych w krajach komunistycznych w latach 1956-1989. T. 2, Armenia, Azerbejdżan, Białoruś, [...], Ukraina, Tatarzy Krymscy
Temat :
Opozycja polityczna - Europa - słownik
Tatarzy
ZSRR
Armenia
Azerbejdżan
Białoruś
Estonia
Gruzja
Litwa
Łotwa
Mołdawia
Rosja
Ukraina
Rok wydania :
2007
Wydawca :
Warszawa : Fundacja Ośrodka KARTA
Tytuł pełny :
Słownik dysydentów : czołowe postacie ruchów opozycyjnych w krajach komunistycznych w latach 1956-1989. T. 2, Armenia, Azerbejdżan, Białoruś, [...], Ukraina, Tatarzy Krymscy / [koordynacja całości Aleksander Daniel, Zbigniew Gluza ; red. Irena Bieńkowska i in.]
01. Książka
Tytuł :
Granica wschodnia Rzeczypospolitej Polskiej w latach 1919-1939
Autorzy :
Dominiczak, Henryk
Temat :
Granice - historia - Litwa - 1918-1939 r.
Granice - historia - Łotwa - 1918-1939 r.
Granice - ochrona - historia - Polska - 1918-1939 r.
Granice - historia - ZSRR - 1918-1939 r.
Wojska ochrony pogranicza - historia - Polska - 1918-1939 r.
Rok wydania :
1992
Wydawca :
Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN
Tytuł pełny :
Granica wschodnia Rzeczypospolitej Polskiej w latach 1919-1939 / Henryk Dominiczak
01. Książka
    Wyświetlanie 1-46 z 46

    Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies